2017-07-23 131 浏览
响 Times Square 买完嘢,来到登龙街揾食,当然系食日本菜吧~行过见到个锅不断喷烟,觉得好得意,所以就响呢家店晋餐。呢家店的环境比较细小,座位排得较密,所以大家都要坐得较亲密了~原来呢度系食釜饭,款式可真不少~蟹盛老公选了这个蟹盛,净系前菜都好丰盛,有蟹脚和天妇罗。蟹脚非常鲜味,而天妇罗炸得很香脆~主菜终于要来啦~ 一个大蟹盖盖住个饭,非常吸睛。打开蟹盖,有蟹膏、蟹肉和蟹子铺满响个饭面,浓郁的蟹香留在口腔,带出不同的口感层次,十分好味~三种盛釜饭而我呢个餐都唔弱架~ 前菜都有 5 碟咁多,我觉得最正系碟刺身同埋炖蛋,刺身是厚切而且味道鲜甜啖啖肉,而炖蛋铺上鱼子,跟蛋一齐食更显香滑。而我呢个饭的配料颇多的,有海虾、鳗鱼、牡蛎、冬菇、白本菇、三叶,口感宁舍腍身可口。而饭本身都唔可以忽略,有唔少饭焦,又脆又香。
行过见到个锅不断喷烟,觉得好得意,所以就响呢家店晋餐。

原来呢度系食釜饭,款式可真不少~

蟹盛
老公选了这个蟹盛,净系前菜都好丰盛,有蟹脚和天妇罗。
蟹脚非常鲜味,而天妇罗炸得很香脆~

主菜终于要来啦~ 一个大蟹盖盖住个饭,非常吸睛。

三种盛釜饭

2017-07-10
$305.5 (晚餐)