2024-02-01 216 浏览
放工后太攰太饿要去食下tea🤭🤭叫左set喇沙海南鸡掺掺、娘惹蟹肉酥同埋饮品美禄脆脆,性价比之选。😊😊首先,我要讲下喇沙海南鸡掺掺啦。佢系一道结合咗喇沙同海南鸡嘅特色菜式,真系好特别。佢嘅汤底鲜甜又浓郁,带有香辣嘅味道,入口之后令人回味无穷。😍😍而海南鸡就好滑嫩,肉质鲜美,同汤底嘅配搭真系绝配。仲有一啲配料,🤭🤭食完之后仲想再嚟一碗!😆其次,娘惹蟹肉酥系另一款我特别推介嘅菜式。佢嘅外皮炸得金黄酥脆,🥰🥰入口之后嘅蟹肉充满咗鲜甜嘅味道。佢嘅内馅用上娘惹风味嘅香料同调味料,😜😜令味道更加丰富。每一口咬落去,都有蟹肉嘅鲜甜同埋外皮嘅脆香,真系好正👍🏻👍🏻饮品方面,我试咗一杯美禄脆脆,真系好特别。佢系一杯摇滚式饮品,入面有啲脆脆嘅配料,好rich好饮🫶🏻😼😼