2017-12-29
收左工就同妈咪去食晚餐淘大出名多野食,有选择困难症既我真系决定唔到食咩好咁啱行过大阪王将,见到个牌写住下午茶拉面半价仲要冇加一,咁抵唔系唔试下系嘛我地order左个粟米牛油味噌汤叉烧拉面同吉列猪扒猪骨汤拉面因为果阵系下就五点十五分,入面得一台客,一阵就有野食了!果然,同我地预想一样,平价下午茶份量同质素都唔可以有任何要求讲左我果个粟米牛油味噌汤叉烧拉面先啦!配料有溏心蛋半只、一块叉烧、少量豆芽菜、荀同粟米味噌汤少咸,无特别,本身汤底入面有一小块牛油,我惊油腻就笔走左溏心蛋净系有少少咸甜味,亦未算太流心,味道中规中矩。经过厨房门口见到好多溏心蛋放左系到,无遮无掩豆芽菜算爽口,唔系超熟果种;粟米实系罐头嫁啦,可能浸耐左冇咩甜味同太淋;荀都系浸耐左会好淋,第一啖都仲算系爽脆既。主角既叉烧,一块都算啦,系无期望既情况下食都好失望,根本就系一块唔入面既薄切少肥猪肉最后,拉面唔系粗果种,有少少咬口,但份量未算多,成个拉面食完好似无食过野咁,好空虚,一啲都唔满足另外,吉列猪扒猪骨汤拉面既汤底较味噌汤鲜甜,吉列猪扒我试左半块,炸粉唔算厚但又未至于好薄。可能人少啱啱炸好既关系,咬落去都脆既,唔会好油肉质
淘大出名多野食,有选择困难症既我真系决定唔到食咩好
因为果阵系下就五点十五分,入面得一台客,一阵就有野食了!
讲左我果个粟米牛油味噌汤叉烧拉面先啦!
配料有溏心蛋半只、一块叉烧、少量豆芽菜、荀同粟米
另外,吉列猪扒猪骨汤拉面既汤底较味噌汤鲜甜,
吉列猪扒我试左半块,炸粉唔算厚但又未至于好薄。
可能人少啱啱炸好既关系,咬落去都脆既,唔会好油
肉质少少鞋口,但可以接受,肉既厚度中等,咬一啖唔会有满足既感觉。
唔知系咪因为下午茶,所以质素未算好,定本身就系咁。
冇期望都失望,就算下次$74有两碗拉面我都未必会浪费quota再食