2024-09-17
第一次帮衬呢间舖头,见下午茶几抵食,一于就试吓2:00入到舖头,其实舖头都多空枱,但侍应表示要搭枱,咁我一个人,都唔想阻住人哋做生意,都冇乜所谓之后原来餐厅要扫code落单,不过呢个code有啲问题,load咗好耐都唔得,仲试过落单失败,结果系统显示我落咗两次单,我即时同侍应讲,叫佢帮我处理返点知,侍应同我讲佢唔识讲广东话,OK Fine,我可以转做普通话同你沟通,btw 我唔系歧视,但点解可以完全唔识广东话…..好啦,我以为侍应帮我处理咗,另外侍应出餐嘅时候,食物照系Double出,另一个侍应仲质疑返我,大声咁讲:点解你一个人食两个餐?我当然觉得感受好差,点解佢唔会谂会唔会去餐厅或者公司系统有啲问题先,反而直接怪责个客…如是者,我解释返比佢听,件事终于圆满解决咗。不过之后有其他客人入座,侍应都系继续唔好嘅态度对其他客人,虽然食物质素OK,但服务质素有啲参差。另外,讲下食物方面,咖哋多士好似一早整定,所以送到餐黎时,完全唔脆同唔热,好似食紧干争争既多士咁。
如是者,我解释返比佢听,件事终于圆满解决咗。