Weekend去咗Pacific Place行街,行到有啲口渴同口痕,经过见到吃茶三千即刻想饮番杯嘢。由于系繁忙时间,当时一去到已经见到条队好长,不过见到店员都算几高效率,等左唔系好耐就已经有得order,之后等左唔洗一阵,啲嘢饮嘢食就已经准备好我今次叫咗一个圣诞crossover set,有Annie Cakelab嘅小食同一杯野饮。见到餐牌话原来呢次系佢地圣诞首次推出联乘,而且呢个set系每日限量发售~青青芒果露(玉露青柠、芒果果露、奶盖慕思)呢杯芒果露好清甜,虽然佢有青柠但完全唔会觉得太酸,味道好丰富。有埋最上面层奶盖慕思,捞埋一齐饮味道啱啱好,唔会令人觉得腻,成俾野饮好香浓好有口感,真系一试难忘焦香松脆杏仁瓦片(原味少甜)四件呢款瓦片又香又脆,杏仁同焦糖味都好浓郁,但佢甜得黎又唔会太腻,真系啱晒下午茶食。呢个set 入面有四块,由于太好味,我好快就已经食晒

青青芒果露(玉露青柠、芒果果露、奶盖慕思)

焦香松脆杏仁瓦片(原味少甜)四件