2018-06-03 1638 浏览
新德兴茶餐厅系我好钟意去嘅茶餐厅,食物选择多,价钱又公道,特别系周末时候会来食下午茶,因为我自己好钟意食炸鸡比,对炸鸡髀嘅要求好高,试过食好多间唔同嘅茶餐厅,除咗翠华茶餐厅嘅炸鸡髀好食之外,新德兴论价钱同质素都唔会输,外面好多炸鸡髀都会上咗好多炸粉,虽然外皮会趣,但一咬落去全部炸粉唔好食,一系就外皮唔吹质素都唔会输,外面好多炸鸡髀都会上咗好多炸粉,虽然外皮会脆,但一咬落去全部炸粉唔好食,一系就外皮唔脆淋pat pat又油腻,甚至会食到雪藏味,而这里的炸鸡髀是生炸的,没有上炸粉,但外皮炸到香脆,肉质又juicy, 十分好味,下午茶炸鸡髀餐系我经常会叫的,我一般会将西多士改为沙律,因为佢啲沙律唔系罐头杂果,有薯仔有蔬菜,感觉好食啲,冇咁邪恶!