2024-11-01 363 浏览
今日放假,想喺荔枝角区叹下午茶☕️。朋友介绍去新开嘅83琼林街,是由两座好似双子塔咁组成嘅甲级商厦。连住商厦,有好多新开食肆,我哋入咗去一间西式咖啡店试试。墨西哥芝士馅饼🥙材料有芝士、鸡肉及牛油果🥑,旁边仲有沙律菜。馅饼焗得好香,外边咬落脆口,食到入面满满嘅牛油果及芝士,加埋嫩滑嘅鸡肉,口感大满足。法式多士配碎蛋、牛油果莎莎及烤鸡沙律一式三件嘅法式多士有三种味道,身为牛油果控的我表示,原来烤鸡沙律同埋碎蛋都出色。即磨咖啡要试咖啡店嘅咖啡水准,通常我都唔会饮拿铁或者朱古力咖啡等,直接饮佢嘅即磨咖啡☕️,再加埋咖啡cream,入口有烘焙嘅味道,饮落丝滑顺口,食个下午茶再跟杯咖啡,性价比高。今日悠悠闲闲食到个高质下午茶,即刻开心晒。

墨西哥芝士馅饼🥙

法式多士配碎蛋、牛油果莎莎及烤鸡沙律

即磨咖啡

今日悠悠闲闲食到个高质下午茶,即刻开心晒。