2023-02-07 677 浏览
好味指数😋😋😋😋回头指数 ⭐️⭐️⭐️开心指数🤗🤗🤗 约朋友gathering,因为大家嘅时间唔太对得上,就拣咗一个 weekend 嘅下午茶时段嚟个短聚!因为大家食咗 lunch,之后又会食 dinner,所以谂住叫杯嘢饮,再叫2个甜品 share食!网上见到好多人都叫咗有棉花糖嘅窝夫打卡,好似好靓咁,眼见有另外2台都有叫,不过,我同时见到2台都不约而同咁,影完相后将个棉花糖放埋一边😂谂谂吓,打卡嘅嘢,唔好为咗佢叫特定嘅款式,都系叫返想食嘅味道!(到最后我都冇见到2台嘅客人食个棉花糖呢~)另外有个好好笑嘅状况系,我朋友准备要叫2个餐厅冇再整嘅甜品,点解会有呢个咁好笑嘅状况?因为店员俾咗一本冇 update 冇贴纸封住嘅 menu 我朋友,我朋友又咁有趣叫中晒餐厅冇再整嘅嘢!🍴重口味朱古力窝夫($98/半份)呢款甜品除咗窝夫外,有好多其嘅配料,包括Brownies、Mövenpick Swiss chocolate 雪糕、Oreo 饼干同朱古力酱,窝夫外脆内软,有微微朱古力味,加埋朱古力酱食好正!Brownies 个外皮焗香咗,入面好 gooey,好味!点窝夫时,店员特地提醒我哋呢款系冇棉花
好味指数😋😋😋😋
回头指数 ⭐️⭐️⭐️
开心指数🤗🤗🤗

🍴重口味朱古力窝夫($98/半份)
呢款甜品除咗窝夫外,有好多其嘅配料,包括Brownies、Mövenpick Swiss chocolate 雪糕、Oreo 饼干同朱古力酱,窝夫外脆内软,有微微朱古力味,加埋朱古力酱食好正!Brownies 个外皮焗香咗,入面好 gooey,好味!点窝夫时,店员特地提醒我哋呢款系冇棉花糖!其实我哋觉得好食比打卡重要😂
重口味朱古力窝夫

🍴流心软芝士麻糬厚松饼($135)
切开后中间有流心,松饼非常松软,空气感十足,芝士味好轻巧,唔算太容易食到,如果系想要食到比较浓郁芝士味的话,就未必太满足到,同时唔系太有甜味,所以味道上似蛋白梳乎里多D,但呢个一定会满足到厚松饼嘅松软口感。另外,可能系因为share 食嘅关系,我 share 到嘅部分就唔太揾到麻糬啦,我自己觉得呢款一般,唔算好突出~
流心软芝士麻糬厚松饼

🍴招牌水果茶($46)
放咗比较耐先饮,果味比茶味浓,蜡烛令到果茶全程都有温暖感。
招牌水果茶

虽然系 weekend,但下午茶时间唔算多人,坐得好舒服!不过服务可能要有少少改善,除咗要make sure 个 menu 系啱之外,我哋叫咗2个甜品,坐咗差唔多45-50分钟都冇出,当然我哋都系想倾偈为主,迟出系冇咩问题,就冇特别去问店员追单。跟住发生嘅奇怪位系,店员响落单后大概一个钟左右,嚟问我哋有冇点嘢食𠮶吓有D 搅笑,我哋就答点咗2个甜品,之后再过咗一阵就出,搅到我都好难唔去谂,佢哋有冇漏单!😂

另外仲有个有趣嘅 observation,店内我见到有2台客想影相,系叫另外嘅客人帮手影,跟住到我哋想影相时,因为周边冇咩客人,就叫店员影,但个感觉系,佢唔太想做呢件动作咁~

下午茶
重口味朱古力窝夫