2024-08-12
1987 浏览
比完钱之后记得要打电话去餐厅book位当你以为比完钱, book完就搞掂晒你就错啦, 下午茶当日你要去返G/F ge礼宾部(当日职员声称礼宾部系G/F同4/F, 上到4/F睇水牌先知系G/F同B2/F, 唔清楚该员工系新黎ge同事定系点)相信餐厅唔系第一次遇到相同问题, 但系当天员工冇及时解决 (除左系星期六都可以安排到位比我地以外), 例如有以下几项:1. 当日2:30准时到达餐厅, 系门口等左一阵之后冇其他同事出黎, bartender有出声问我地, 我地答左话book左下午茶, 佢竟然答话系3点开始...?唔通又系新同事?2. 安排坐位期间没有提出要落去K11礼宾部scan QR code3. 入座后没有同事主动出示下午茶menu, 直到有同事黎问我地想饮咩4. 唔知系我见识少定系咩...上完下午茶同事冇同我地介绍茶点, 可能系忙到唔记得左? 或者餐厅本身就唔会同客介绍, 如果本身冇, 咁我就错怪左餐厅了(2:30到, 搞左一个钟之后下午茶先黎)食物同茶系唔差, 环境都尚可, 不过完全冇expect过要做咁多事前准备以后都唔会再去K11 Musea食野, 除非你想餐前做下运动同埋
(2:30到, 搞左一个钟之后下午茶先黎)
以后都唔会再去K11 Musea食野, 除非你想餐前做下运动同埋想比一众新同事serve你