今次订左呢个TUVE x ITeSHOP 既staycation package🧳呢个package仲会包左 双人下午茶🍰今篇就会先会讲下佢既afternoon tea👇🏼-本身餐厅都系偏向走型格少少既工业风路线但佢型格得黎系装潢上都唔会太过单调😌餐厅虽然细 不过楼底好高 完全唔会有压迫感👍🏼墙上挂住一幅以书法写出黎既招牌 份外抢眼🤩再望去隔离就系一幅高到顶的酒墙 一枝枝放晒系度好吸睛😳最特别系餐厅既外墙设计 用上黑色外墙衬上三角形的铁门⚠︎︎⚠︎︎完全将工业风的味道发挥出黎之余又好有特色😆净系系门外都足够影返十张八张相📸-呢个tea set同一般出去食既唔同 唔会有浮夸既三层架🤭但佢低调全黑既底盘 同餐厅既入型入格 即刻潮左一下🤟🏽4款咸点4款甜点 两个人食完其实都几饱😮‍💨本来都唔会预佢既tea会好出色 但食落又会有d惊喜🥰🔸𝚂𝚎𝚊𝚛𝚎𝚍 𝙷𝚘𝚔𝚔𝚊𝚒𝚍𝚘 𝚂𝚌𝚊𝚕𝚕𝚘𝚙 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝙱𝚎𝚕𝚕 𝙿𝚎𝚙𝚙𝚎𝚛 𝙿𝚞𝚛𝚎𝚎🔸𝚂𝚖𝚘𝚔𝚎𝚍 𝚂𝚊𝚕𝚖𝚘𝚗 𝙼𝚊𝚜𝚌𝚊𝚛𝚙𝚘𝚗𝚎 𝙲𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎 𝚁𝚘𝚕𝚕🔸𝙶𝚊𝚛𝚕𝚒𝚌 𝙴𝚜𝚌𝚊𝚛𝚐𝚘𝚝 𝚃𝚊𝚛𝚝🔸𝙿𝚊𝚛𝚖𝚊 𝙷𝚊𝚖 𝙰𝚟𝚘𝚌𝚊𝚍𝚘 𝙱𝚊𝚕𝚜𝚊𝚖𝚒𝚌 𝚃
呢个package仲会包左 [I.T x 清风徐来] 双人下午茶🍰
今篇就会先会讲下佢既afternoon tea👇🏼

但佢低调全黑既底盘 同餐厅既入型入格 即刻潮左一下🤟🏽
4款咸点4款甜点 两个人食完其实都几饱😮‍💨
本来都唔会预佢既tea会好出色 但食落又会有d惊喜🥰

🔸𝙶𝚊𝚛𝚕𝚒𝚌 𝙴𝚜𝚌𝚊𝚛𝚐𝚘𝚝 𝚃𝚊𝚛𝚝
🔸𝙿𝚊𝚛𝚖𝚊 𝙷𝚊𝚖 𝙰𝚟𝚘𝚌𝚊𝚍𝚘 𝙱𝚊𝚕𝚜𝚊𝚖𝚒𝚌 𝚃𝚘𝚊𝚜𝚝
🔸𝙷𝚘𝚖𝚎𝚖𝚊𝚍𝚎 𝙱𝚊𝚔𝚎𝚍 𝚂𝚌𝚘𝚗𝚎𝚜

表面有少少焦脆感既带子好鲜甜 唔系淡某某雪到冇味个d😌
再加佢个甜椒泥 成件事变得好清新🤩
甜椒唔会抢左带子本身个鲜味😋
呢个配搭系我第一次食 亦系最回味无穷🥰
New York Cheesecake 比起坊间既都好食 芝士味突出🧀🍰
唔会食到好甜同好漏 因为食芝士蛋糕最怕佢好漏🥴
而且佢个cheesecake个松软度做得好好 我个人都几中意🤔
最后不得不提佢个自家制scones🍞
我系从来都未食过一个可以咁松脆既scones🤤