2022-01-27
今日介绍嘅餐厅已回访多次,每次去睇下书、食下甜点都会心情太好,例牌order依份❝京都春日❞窝夫。‘四件窝夫都大大件,偏向似系布鲁塞尔式个种厚身、松脆、面头有糖粉嘅窝夫,蛋味香浓,烘烤香味突出,甚至有些少烤过头,有微少㶶味。配料方面有士多啤梨、忌廉、两球云呢拿味雪糕、士多啤梨果酱可以搭配窝夫享用。雪糕同窝夫一向都系perfect match,一冷一热、口感丰富之余,味道同甜度都融合配搭无瑕。.士多啤梨新鲜亦足够甜,个人唔太喜欢果酱所以原兜奉还haha,忌廉打至软身,涂抹系窝夫上面都系走唔甩嘅好味道啦~.❍ 用餐提示餐厅风格有令人可以lay back慢慢享用嘅感觉,装修以木色系为主,行入少少嘅餐枱因为对住一个深木色大柜,有种置身书房嘅错觉。指定用餐时间为1小时45分钟,一般用餐都相当足够。假日繁忙时间都需要系餐厅外面攞飞轮候入座。.❍ 𝐭𝐨𝐝𝐚𝐲’𝐬 𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫京都春日 ($108 + 10%)餐点味道 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡抵食指数 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡店舖环境 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡用餐体验 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡推荐程度 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡适合场景 | 休闲下午茶、
‘
❍ 用餐提示
❍ 𝐭𝐨𝐝𝐚𝐲’𝐬 𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫
京都春日 ($108 + 10%)
餐点味道 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡
抵食指数 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡
店舖环境 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡
用餐体验 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡
推荐程度 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
适合场景 | 休闲下午茶、坐一个下午、朋友聚餐