餐厅: 耀記雲吞麵食
资讯:

2008-05-14 32 浏览
佛诞日, 劲无聊, 行左成日都漫无目的咁行, 终于行到肚子饿, 于是乎就去揾个下午茶顶下肚先, 咁去边好呢? 去茶餐厅还是其他呢? 最后师傅都系决定黎呢间食店!其实呢间食店喺呢一区好多年但偏偏师傅就未试过, 入到去又冇咩人, 求其揾个位坐底, 然后师傅就睇下有咩好食, 睇左一 阵, 最后两个人叫左一碗牛腩米同一碗净云吞加两杯冻柠茶!等左一阵牛腩米率先登场, 先试下个汤底, 汤底好清甜, 冇味精, 仲见到有d虾子, 而牛腩米系碎腩, 牛腩都几松几腍, 不过就鞋少少, 而米粉就冇咩特别; 净云吞就一碗就有六粒, 皮薄馅靓, 虾肉够大只够爽口, 得噃! 冻柠茶就唔系好够茶味, 一般啫!总括黎讲食物质素都唔错, 而地方就几干净, 价钱都几抵食, 十八蚊一碗面, 廿四蚊一个餐包冻饮, 抵食! 师傅觉得黎呢度食个面当下午茶都系一个唔错嘅选择, 所以有机会一定会再黎食!