2024-09-17
大角咀<<那个>>台湾料理,最出名系佢个卤排骨便当!第一次去新舖🆕就系利奥坊,餐厅大左新净左,装修仲要好有feel有少少怀旧复古风🕰️今次系下午茶时间黎,发现下午茶餐都几抵食,有蛋饼、卤肉饭餐,多款唔同选择,配饮品,$36起‼️😍🔸松板猪起司蛋饼每次去台湾,我朝朝早餐都系食蛋饼,呢度嘅蛋饼系我钟意嘅烟韧蛋皮🥹香港唔系度度地方都有🥹蛋饼包住芝士、松阪猪即系猪颈肉,加咗啲秘制酱汁,落左啲蒜蓉,味道酸酸甜甜咁,好惹味‼️蛋饼出色‼️🔸迷你招牌卤肉饭+迷你蛤蜊面线呢个set系超抵食!讲真份量同lunch差唔多👍🏻 卤肉饭肥瘦均匀,大细切得适中,食落有咬口,加埋啲汁,捞饭好正🙌🏻 蛤蜊面线入面都好多蛤蜊!🔸壹南凤梨冰茶🍍🍍好清爽的一杯,唔太甜,绿茶味好出,茶香味浓🙌🏻🔸那个招牌浓厚炭焙奶茶🥤虽然唔系好饮到炭焙味,但奶同茶的比例不错👍🏻中秋节就到,宜家那个每间分店都有卖月饼,早鸟优惠$198 加送3张$80优惠券,又几抵㖞😳📍#那个ㄋㄚˋ ㄍㄜ (#大角咀美食) @nagetwfood 大角咀利得街11号利奥坊地下G501-G503号舖
🔸松板猪起司蛋饼
🔸迷你招牌卤肉饭+迷你蛤蜊面线
🔸壹南凤梨冰茶🍍🍍
好清爽的一杯,唔太甜,绿茶味好出,茶香味浓🙌🏻
🔸那个招牌浓厚炭焙奶茶🥤
虽然唔系好饮到炭焙味,但奶同茶的比例不错👍🏻
大角咀利得街11号利奥坊地下G501-G503号舖