2016-01-20 944 浏览
系旺角行街行到累就揾间餐厅食个下午茶松一松,今次拣左Doux。环境几开扬,旁边落地玻璃仲可以睇下景,可惜旺角只得楼景。3式芝士火腿帕尼尼包帕尼尼包表面有烤纹,表面酥脆,入面松软,仲有D麦香。中间夹住火腿同半溶芝士,见到三色芝士既半溶状态就已经流晒口水。芝士味道香浓,加埋旁边热辣辣既炸粗薯条,外脆内软,我觉得非常好食。蓝玫瑰花茶窝夫第一次试黑色既窝夫,原来系竹炭,不过竹炭味唔重,同埋窝夫口感偏软,做唔到外脆内软既口感,旁边既蓝玫瑰花雪糕有种淡淡的既玫瑰香,加埋充满弹性又烟韧既啫喱同士多啤梨。Mocha下午茶就当然唔少得杯咖啡提提神啦,叫左杯Mocha,拉花拉得几靓,咖啡味偏浓,可惜完全冇朱古力味,有点失望。餐厅主打甜品,适合假日黎叹个下午茶或者夜晚黎个饭后甜品。

环境几开扬,旁边落地玻璃仲可以睇下景,可惜旺角只得楼景。

Mocha
Mocha
餐厅主打甜品,适合假日黎叹个下午茶或者夜晚黎个饭后甜品