2019-05-26 610 浏览
帮衬咗呢间米线都有成6、7年,初初帮衬,觉得佢地嘅猪扒同单骨鸡翼都真系相当不错,keep 住一个月都有帮衬3、4次。但近年越嚟越少帮衬,食物水准下降系主因,而家啲猪扒,唔松化,干争争。鸡翼亦一样,炸到好似树枝咁。另一原因,就系职员态度差得很,眼见繁忙时间,亦都无以前咁多人,不过睇嚟店主亦都唔志在,因为佢地嘅态度无改善过,只有每况愈下。今日晏昼经过,见有啲肚饿,谂住帮衬。我紧接一对情侣入铺头坐低,对情侣落完单,我亦紧接落单,我叫咗个手撕鸡米线(无食猪扒同鸡翼好耐,因为唔好食)。等咗一阵,对情侣已经有嘢食,我继续等,眼见厨房出咗两碗外卖,我都未有嘢食继续等,等成20分钟。过多阵,对情侣食完埋单走,我忍唔住出声问个男职员,要等几耐,男职员净系答我,「无咁快㗎,即叫即炸㗎嘛」,跟住佢行去厨房,拎左碗鸡翼米线俾我(响我等嘅期间,有个女仔入嚟叫咗碗鸡翼米线),我话我唔系叫鸡翼米线,跟住个男职员先走入厨房整,由落单到有得食,足足等咗超过30分钟,当时仲要系得2个客。客人追单,睇到唔睇就用指责嘅态度话个客,澳牛都唔会啦。香港唔同日本,我无期望过店铺会学到人地嘅服务态度,但作为顾客,亦无需要贴钱买难受,

,基本礼貌,互相尊重已经可以。今日嘅情况,令我下定决心唔再去。
2019-05-25