2018-01-05
最近迷上左去Bar & Restaurant嘅餐厅食饭,今日同friend系荃湾行完街,主打活动当然系晚饭!地点当然系Bar & Restaurant啦~我个friend话荃湾系超多呢一类型嘅餐厅,搞到我完全心心眼。今日佢话带我去食一间正嘢,去到餐厅装修同一般同类型餐厅差唔多都系灯光比较暗系走moody路线嘅。一坐低睇Menu ,我见到黑毛猪呢三个字!不得了!本人超钟意食黑毛猪,佢同普通猪肉完全冇得比!!谂都唔使谂我即刻决定要嗌呢个烧西班牙黑毛猪set dinner~~,个set有主菜黑毛猪,餐汤配有馅包,沙律,甜品同埋嘢饮,劲抵!我friend就叫左自选意粉,大啡菇配烟三文鱼忌廉汁天使面,佢有唔同配料,酱汁同面条or饭拣,可以自行配搭,佢大赞大啡菇正~今日餐汤系白萝卜忌廉汤,好清甜几好饮,而且一啲都唔觉得腻因为加左白萝卜。另外配有一个有馅嘅包,个包超好食!入面系肉馅,就算唔点汤都超级好食,个馅咸咸地又juicy,出面就非常之脆好好口感。等左一阵我嘅主菜就黎啦,黑!毛!猪!入面啲肉仲系粉红色架,好多肉汁,味道完全冇令我失望,好有水准!肉质非常嫩滑!调味亦刚刚好唔咸唔淡,配上薯蓉同蔬果平
等左一阵我嘅主菜就黎啦,黑!毛!猪!入面啲肉仲系粉红色架,好多肉汁,味道完全冇令我失望,好有水准!肉质非常嫩滑!调味亦刚刚好唔咸唔淡,配上薯蓉同蔬果平衡下,KO成碟当然无问题!份量其实都唔少,建议女士可以同朋友share 食~会无咁易滞。
我地仲叫左个蜜糖黑椒鸡翼小食亦唔错,下次想试埋个小食拼盘!下次一定会再来,为左我嘅黑毛猪!(心心眼)