2024-05-19
呢间系朗豪坊顶楼 Texas Burger 嘅分支,虽然主打 burger,但今次由于有朋友叫咗牛扒,咁我哋于是就叫 pasta 同 risotto 啦。先嚟个餐汤,系忌廉波椒汤,原先店员介绍嘅时候都担心椒味太浓顶唔顺,不过饮落又几好饮㖞,好 creamy,完全饮唔出椒味。餐饱细细粒,少少香草味,唔错。主菜方面,最有印象系慢煮红酒炖牛面肉菠菜意大利饭,除咗 risotto 软硬度啱我口味外,酱汁味道亦够浓,好啱重口味嘅我,面头啲菇菇更烤得好脆好好食。朋友最钟意 8 安士纽西兰草饲肉眼牛扒配烤蔬菜焗薯角,我都觉得唔错,百零蚊大大块牛扒,性价比算高。由于叫咗七成熟,讲真就唔会好 juicy,不过都算嫰滑有牛味,就系略嫌上面嘅蒜片多咗啲啲,食嘅时候要拨开,否则会影响牛味。side dish 都好食,唯独法边豆好生,食咗半条就放弃。烟三文芦笋青酱意大利面就同想像中有啲落差,因为平时食开嘅青酱 pasta,会比较多青酱同橄榄油,但呢个就非常 creamy,似忌廉汁多啲,青酱味好弱,虽然有啲失望,但其实味道都算唔错。下次嚟,一定要试埋佢哋嘅 burger。
下次嚟,一定要试埋佢哋嘅 burger。