2013-10-22 819 浏览
今日同妈咪去朗豪坊UA睇戏,原本谂住系朗豪坊食,但商场D餐厅大部份都系连锁,系边度都有得食。妈咪话听到D人讲隔离有间叫朗晴坊,有好多野食,所以系套戏未开仲有个几两个钟前就去医饱个胃。朗晴坊差唔多八成铺头都系食架,好多选择。妈咪想食泰国野,但我地得两个人,虽然好肚饿,但好似有D难叫多几款野食。最后,我地拣左三楼呢间红厨房。哗,间铺头都全满,好好彩啱啱有人走,如果唔系我地就要等喇。难得同妈咪出黎拍拖,一于豪食。我地叫左个二人套餐, 包括芝麻酱沙律X2 汤X2 餐包X2 三文鱼小食或春卷小食 西冷牛扒X1 烟鸭胸意大利饭X1 甜品迷你窝夫同饮品X2。妈咪仲加左个煎鹅肝。系等食期间,我上左Openrice 睇食评。点知。。。。普遍都话难食, D 相仲有D恐布。我地仲叫左咁多。。。我点同妈咪解释?首先黎左红汤X2 餐包X2红汤系罗宋汤 ﹣ 同出边个D唔同,好多汤渣,唔系得水。。。仲好辣,真系好辣。妈咪话超辣 (但佢饮哂)餐包附上ANCHOR牛油独立包装,D牛油同牛油刀有细碟另上 ﹣ 妈咪话间餐厅都几DUM本,ANCHOR牛油好贵㖞 独立餐厅好少见芝麻酱沙律X2D酱好好味三文鱼小食 / 春卷小食三

, D 相仲有D恐布。我地仲叫左咁多。。。我点同妈咪解释?

首先黎左红汤X2 餐包X2
妈咪话超辣 (但佢饮哂)

芝麻酱沙律X2
D酱好好味

三文鱼小食 / 春卷小食
三文鱼只有两三片, 味道一般。春卷有多油。但系套餐送既。

煎鹅肝
妈咪话做法有D特别,有待改善

西冷牛扒(芥末酱)
西冷牛扒配芥末酱
OMG!!
个卖相同之前人地posted个D完全唔同,靓得多了。同个餐牌比大份左超多,餐牌只有5﹣6片西冷,但一黎到,大份到不得了。食到呢度其实已经开始饱,虽然好浪费,但只好放弃所有配菜。建议点菜时可以问下食量,减少厨余。或者唔好重覆沙律菜。

烟鸭胸意大利饭
烟鸭胸忌廉意大利饭
妈咪个烟鸭胸意大利饭都好有份量,好味,特别系鸭胸。但因为cream sauce关系,好“制”。汁太多了,对妈咪级女仕黎讲太大份太多。

由于唔想再浪费,我地话唔要个甜品。只点了普通咖啡同冻柠茶。

普通咖啡
﹣ 一D都唔普通,咖啡面有一层薄薄既cream增强滑度口感,咖啡味有D重。但太夜饮,我成晚眼光光

冻柠茶
 ﹣ 妈咪话好有大排档风味,唔“give"㖞

无失望有惊喜,食得太饱睇戏时无得再买爆谷食。
题外话/补充资料: 埋单前用Facebook like 佢地个page 有折 餐厅有免费Wifi 可上网
2013-09-30
用餐优惠