2019-06-28
星期五晚同朋友食完饭, 由于唔系好满意个晚餐, 决定去食甜品。本身打算去鲜芋鲜, 但去到见到劲多人企响度等, 朋友觉得环境太差, 话去食松记算. 我印象中松记都系麻麻地. 我问点解唔去食聪嫂, 佢又话铜锣湾呢间无乜嘢拣,同埋一定好好好多人, 结果都系去松记. 去到发觉个舖位细左好多。虽然入面多人, 但竟然唔洗等. 睇餐牌真系多嘢拣. 拣左个杂果鲜草冻. 黎到个样...哗. 见到已经觉得唔好食. 啲生果个样真系好肉酸. 食落...芋圆系暖嘅, 仙草冻系冻嘅. 总之成碗嘢又冻又暖咁. 最初食我想无出声, 结果朋友忍唔住问点解佢碗冻糖水只蛋系热嘅...点解可以咁嘅嘢都整出黎俾人食。印象中铜锣湾不嬲都系无糖水好食, 可能大家都系无得拣求其食. 不过下次我都系去食杯雪糕或买个生果杯算, 食过今次真系无下次.
去到发觉个舖位细左好多。