2024-04-07
百爵冰室今次要介绍荃湾一间冰室叫「百爵冰室」,冰室喺近年香港越开越多,近似茶餐厅,但装修格局高级好多,灯光光猛,座位又舒服!呢间冰室喺荃湾嚟讲比较偏远,但胜在门口无一级,入到去由原本身体热辣辣即是身体温度降低哂,冷气开得足够,灯光好光猛,墙身有好多霓虹灯比人打卡,我入得嚟就食佢哋嘅下午茶餐先!1.鸡扒脆脆包+扭纹薯条$39+红豆冰$6(7/10)呢个鸡扒脆脆包个鸡扒有少少干,鸡肉肉质唔嫩滑,外皮唔够脆,脆脆包似法国面包,1d都唔脆,仲好鬼干同硬,脆脆包入面除咗有鸡扒,仲有蕃茄肉同生菜!扭纹薯条:薯条幼身,外型系扭纹,淋咗少少!红豆冰:跟下午茶餐只系加$6,味道正常,红豆煮得够淋,$6嚟讲真系好抵饮,原价单叫一杯要$28!2.脆炸鸡髀+水耕菜沙律+热鸳鸯(茶走)$39(8/10)呢只脆炸鸡髀虽然好大只,但炸得唔够脆,鸡髀肉肉质比较硬,有少少似翻炸,普通咗少少!水耕菜沙律:正常!热鸳鸯(茶走):奶茶同咖啡冲出嚟嘅比例好好,炼奶唔算过多,跟下午茶餐免费送一杯,原价单叫鸳鸯一杯要$18!2人总共价钱$84个人口味总评分:7.5/10地址:荃湾沙咀道1号环贸广场地下A号舖Please follo
1.鸡扒脆脆包+扭纹薯条$39+红豆冰$6(7/10)
扭纹薯条:薯条幼身,外型系扭纹,淋咗少少!
2.脆炸鸡髀+水耕菜沙律+热鸳鸯(茶走)$39(8/10)
水耕菜沙律:正常!
2人总共价钱$84
个人口味总评分:7.5/10
地址:荃湾沙咀道1号环贸广场地下A号舖
Please follow me🙆♂️ @wheelchaireatinhongkong
如果钟意我嘅分享,麻烦请follow我,仲有记得Like同Share!🙏🏻🙇🏻♂️
#百爵冰室 #冰室 #茶餐厅 #荃湾 #香港美食 #荃湾美食 #荃湾好去处 #hkig #hkboy #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong