2020-07-15 238 浏览
荃湾有好多美食😋但呢间韩国野食令我会想再黎帮衬几次试唔同既菜式😳😳佢应该有齐韩国知名既美食😋望menu望到选择困难症,因为都太吸引了😂最后order佐玫瑰真露鸡翼、芝士岩浆炒饭、甜辣芝士年糕、海鲜煎饼,野饮嗌佐青柠柚蜜同红豆抹茶牛奶😋😋首先我觉得鸡翼几特别,中间加佐干冰做装饰 冒烟😳我以为佢系热食,点知我错了😳佢表面充满酱汁既啫喱,一咬落去个味道好特别,有异国香料既感觉😳有淡淡玫瑰香味同少少酒味,真系好新颖👍呢个炒饭令我地好惊喜,好多芝士,同埋其实佢炒饭份量好多系一大碗,岩两个人食。一上菜我地就闻到好香芝士味,吸引佐隔离台望望我地嗌佐d咩咁香😂😂打完卡我地就趁热捞埋d芝士,入口个味道令到我地觉得感动👍芝士同泡菜汁包住每一粒饭,两者既融合唔会容易觉得腻,中间有好多五花肉碎同泡菜增加口感,极力推介😳海鲜煎饼都系令到我地觉得惊喜😂佢地好细心地将煎饼切好,入面好多海鲜有鱿鱼同虾,岩岩炸出外脆内软,好香😋仲有配沙律酱同醋芝麻油,两只酱都好衬个煎饼,我下次会想试试佢地个泡菜煎饼😳甜辣芝士年糕入面有好多年糕、鱼糕片、鸡蛋同芝士,唔会好辣,岩嗮食唔到辣又好想试年糕既韩迷😋青柠特饮好fresh,我自己o

玫瑰真露鸡翼

芝士岩浆炒饭

海鲜煎饼

甜辣芝士年糕

甜辣芝士年糕入面有好多年糕、鱼糕片、鸡蛋同芝士,唔会好辣,岩嗮食唔到辣又好想试年糕既韩迷😋青柠特饮好fresh,我自己order既红豆抹茶牛奶😋试到应该系靓既抹茶粉同牛奶沟出黎的,唔错🤤

总括而言,呢间舖长期有人排队系有原因既,高水准又唔会话太贵,服务态度又好好,佢地仲有好多炸鸡都好吸引,我下次会再黎帮衬!
2020-07-13
玫瑰真露鸡翼