朋友仔突然想食德国猪手系香港好似要数德国菜黎黎去去都系果几间之前食过赤柱既都不太差呢一回就试下九龙区的吧罗文菜沙律配香辣烤鸡串 平凡过唔平凡既沙律, 全无惊喜。青菜配左适量既芝士粉。烤鸡串烤得过火, un 的, 好失望脆皮烧猪肉肘配酸椰菜及著仔 果然名不虚传。皮很脆的, 猪肉肘啖啖肉~ 最爱酸椰菜, 味道唔太酸, 好岩肥美肉厚既烧猪。可惜就系漏单… 要大半个钟有多再催单先整.. @.@纽伦堡马祖林粗粒猪肉肠 其实只系6条猪肉肠而已。有d巧立名目既菜名唔觉有咩太大特别, 更不是特别鲜嫩。只不过食德国菜唔叫肠又好似缺少甚么似的仲叫左个low alcohol 既german beer。我地选择左0.5L, 谂住食德国菜应该点个啤酒来算得上完美。入口不是太大苦涩味, 配著身后既live band 实在写意~~饭后当然少不了我既甜品哟~ 无咩头绪下要左个特色甜品5味。有鞋口只有朱古力粉味既chocolate cake、淡口无咩既芒果布丁、热辣辣不过唔太香浓既apple crumble、酸酸地既蓝莓奶冻&唔滑身既豆腐cheesecake。可能呢度始终唔系食甜品既地方, 真系totally 唔re
朋友仔突然想食德国猪手
系香港好似要数德国菜黎黎去去都系果几间
之前食过赤柱既都不太差
呢一回就试下九龙区的吧

饭后当然少不了我既甜品哟~ 无咩头绪下要左个特色甜品5味。有鞋口只有朱古力粉味既chocolate cake、淡口无咩既芒果布丁、热辣辣不过唔太香浓既apple crumble、酸酸地既蓝莓奶冻&唔滑身既豆腐cheesecake。可能呢度始终唔系食甜品既地方, 真系totally 唔recommend!

菜不算是好吸引, 水准有点下降, 但闲时口瘾想食个猪手也不失为一个选择
纽伦堡马祖林粗粒猪肉肠
German beer