屋企人之前介绍过无二三比我 话呢间啲嘢整得好食又唔贵, 早两日约咗个friend喺太子行开街就顺便过嚟试下. 呢度环境都唔错, 有啲情调咁, 座位都几阔落.  睇到餐牌好多样嘢食都好吸引我哋, 今次拣咗5样试咗先: 牛油果酱麻糬多士,  杂锦天妇罗, 鳗鱼玉子烧, 无二三日式卡邦尼烩乌冬 同埋甜品芭菲. 牛油果酱麻糬多士 牛油果酱味道带点酸甜, 开胃清爽, 入面有牛油果蓉,蕃茄粒同芫茜粒等等, 放喺即叫即制嘅麻糬多士上面, 一冷一热, 果酱嘅顺滑+多士嘅烟烟韧韧, 出奇地配合, 好味. 杂锦天妇罗 有5款天妇罗: 大虾, 茄子, 翠玉瓜, 金菇, 南瓜, 估唔到误打误撞会食到咁正嘅天妇罗, 皮脆浆薄, 入口清爽唔油腻, 我同朋友都觉得相当出色.鳗鱼玉子烧 玉子烧整得几香滑,中间夹住浓厚鳗鱼, 两者口感好融合, 食起上嚟一样咁软绵嫩滑, 而且估唔到份玉子烧都几大碟.无二三日式卡邦尼烩乌冬其实有好多款乌冬都想试...但见佢呢个名有放埋自己舖头名落去就试咗呢只先! 第一次食卡邦尼唔系用意粉煮, 点知原来用乌冬煮好似仲夹! 乌冬独有嘅弹牙软绵口感, 令到整体更加Creamy. 乌冬大大份, 加

无二三日式卡邦尼烩乌冬
其实有好多款乌冬都想试...但见佢呢个名有放埋自己舖头名落去就试咗呢只先! 第一次食卡邦尼唔系用意粉煮, 点知原来用乌冬煮好似仲夹! 乌冬独有嘅弹牙软绵口感, 令到整体更加Creamy. 乌冬大大份, 加咗日式叉烧同埋烟肉碎, 配搭埋份量好足嘅芝士, 味道香又浓厚.

云呢拿芭菲
临尾大家都想食啲甜嘢作结就叫咗杯芭菲. 里面分咗好多层, 由上至下大约系咁样: 云呢拿雪糕球 + 百力支 + 杏仁片 > 忌廉 > 脆粒 > 果冻+蓝莓粒 > 威化 > 布甸 > oreo饼碎, 虽然唔算好大杯, 但我觉得作为饭后甜品都已经足够, 而且整体都几好味 口感好丰富.

屋企人冇介绍错, 果然知道呢度啱我口味. 食饱饱回程𠮶阵上openrice睇下啲食评先发觉手工麻糬堡同炸薯条都好多人推介, 下次嚟一定要试埋佢
2024-02-19