2014-05-12
前几日几个朋友突然之间都话想食鸡煲,于是就上OPENRICE睇下有咩好地方,见到哩间常满个食评都唔错,所以就去试下。一去到坐低服务员就问我地要咩鸡煲,原本谂住叫个中麻中辣既麻辣鸡煲,点知个侍应同我地讲系比出面辣啲,叫我地试个小辣先。初头食几旧都冇问题,但点知食食下真系几辣下,真系好彩冇叫到个中辣,感觉都几刺激,麻同辣都分得好清。HAHA.由于我啲朋友都唔系好顶得顺啲辣,所以叫左个人参药膳锅,估唔到成个锅都好足料,而且入面都有好多豆类,冰豆腐、鲜腐竹果啲,成个锅都好重豆味。原本我地都话铺头入面啲冷气好劲,但饮完个汤之后先打边炉就成个人即刻暖笠笠。下次都决定再叫哩个汤底!!!到左打边炉环节,由于我地几个人都好钟意食牛,经过员工极力推介之下,我地叫左个极品牛,价钱虽然比起其他牛系贵左啲,但佢真系好重牛肉味,而且食落去仲有牛既油香,食完之后仲隐隐约约有啲牛油停留左系喉咙到咁,果然系物有所值,所以比贵小小都完全冇问题!除左叫牛之外,我地仲叫左个新既食物──福袋,咬落去啖啖都系海鲜,佢有蟹柳果啲系入面,哩个福袋索晒啲汤简直一流!之后我地又点少得叫出晒名既响铃丫,即炸果然系唔同啲,一炸完就即刻上枱,
之后我地又点少得叫出晒名既响铃丫,即炸果然系唔同啲,一炸完就即刻上枱,你会闻到啲油香,而且真系脆LOK LOK ,冇花冇假!
下次一定会再黎过丫!!