2023-06-23
夏天嚟啦,趁假期当然出去玩吓。今次嚟到颇出名的大屿山sea-view reaustant—Bathers。前往路途长跋,需要喺东涌再转车入嚟。餐厅系正下长沙海滩隔离🏖️环境几chill嘅,而且方便落沙滩玩,有种处于泰国的感觉(气温都系😌不过去到就有啲失望,冇预期中布置得咁有度假feel。好似索罟湾果啲餐厅咁,比较简朴。假期大约3:30pm黎到,人数唔算多,大约坐了一半。Cheeseburger w Fries $185呢个汉堡好好味,和牛汉堡扒肉汁非常多配上蛋、番茄、烟肉、生菜等都好夹。粗薯亦都好香脆,值得一试👍🏻Mac & Cheese Croquettes $90本人好钟意食mac n cheese,第一次食呢种质感,外表炸到好似餐肉,里面就系芝士通心粉。美中不足嘅位系芝士味极淡😓如果用上车打芝士会好啲~Red Sangria $80 饮品方面,都几难饮下😅做base的红酒又酸又苦,完全唔合格。
Cheeseburger w Fries $185
Mac & Cheese Croquettes $90