2022-12-04
上环摩罗街除左卖vintage chinese pieces 外,仲有唔少美食架!平时刺身同寿司Omakase 就食得多,我都系第一次食串烧厨师发办☺️$680 有八样串烧,唔需要惊唔够饱,因为仲有沙律、煮物、鸡汤乌冬同埋甜品🌝 仟穆主打本地黄油鸡,你谂得出既鸡部位佢差不多都有。煮物系肥大鲜甜既花甲,再黎主打串烧八串,分别系白鳝、烧鸡胸软骨、鸡心、牛舌、鸡肉棒、黄油鸡、焦糖车厘茄同好香牛油味既秋葵。白鳝同烧鸡胸软骨一试难忘,白鳝烧得皮脆肉厚身鲜味;烧鸡胸软骨烧得刚好,有不同既口感。鸡汤乌冬亦系值得一提,佢既鸡汤十分鲜甜,有浓郁既骨胶原,平时唔饮晒面汤底既我都一口气饮晒👍🏻 最后甜品有日式蕨饼,入口即溶,唔会太甜。