2008-06-17
相隔两个月,大伙儿又再搞个聚会见见面。tradce姐话要食意粉乌冬,揾左几间,问埋其他人,最后拣左呢度,因为偷佢最近最就手。要了2个set : 意粉专家套餐 A特色龙虾汤 : 自从有次食tea试过一啖后就唔再饮,所以今次无要到,但闻到好重龙虾味。芝士焗龙虾带子天使面 : 食落去很糊很粉无咩汁,几乎可以当cake咁切一份。香芒鸳鸯三文鱼意式饭 : 意式饭几好味,朋友话系用芒果味淋上D饭度再拎去焗,所以食落甜甜地。不过芒果就唔掂,焗完变左怪味,口感好唔得。 意粉专家套餐 C托斯卡尼薏米蕃茄汤 (配香脆面包条) : 汤劲酸,有D油浮系面,睇见已经唔太开胃。薏米感觉怪怪地,因为总觉得系平时阿妈煲既老火汤先至有;蕃茄粒如果煮耐D会更好味。附送面包条朋友要左,无试但见佢劲脆。焗巴马臣鸡扒扁意大利面 : 吉列鸡厚切,啖啖肉,的确好适合食肉兽,不过层皮稔晒,而且明明话有层芝士包住鸡扒,但食左几啖都唔见有。另外,劲多配菜,红蕃茄绿翠瓜黄蛋丝......一黎colorful二黎感觉健康,值得一赞。超级什锦薄饼 : 要了薄批,批底真的几脆身,芝士很多,多到可以扯住,不过食落又唔觉heavy。其实食物质素一
要了2个set :
意粉专家套餐 A
意粉专家套餐 C
其实食物质素一般,但算系一个同朋友聚会唔错既地方。另外,服务挺好,不断有侍应同你斟水;即使门口排左成堆人,但都唔会逼人走,结果我地食左差唔多两个钟先走人。