2022-06-08 58 浏览
迷你蒲烧鳗鱼饭嫩滑鲜美的鳗鱼搭配暖暖的白饭,对,虽然是外卖,可能因为包装设计保暖嘅缘故,返到屋企鳗鱼饭都仲温暖的。甜甜嘅鳗鱼汁除咗令鳗鱼更亮泽外,更可将鳗鱼嘅精华渗入白饭,令食指大动。迷你角切鱼生饭我各设鱼生饭上最抢眼嘅系吞拿鱼蓉,份量一啲都唔马虎。跟落咗唔少嘅玉子粒,蘑菇粒,青瓜粒,蟹子,当然仲有多款鱼生。既清新,又缤纷可口,清凉感觉十分适合炎炎夏日。迷你饭套餐除咗有丰富嘅前菜同饮品之外,仲会配搭寿司拼盘,每款五件寿司。第一个款系有三文鱼、赤身、墨鱼、赤虾同深海池鱼。第二款,亦系令我回味无穷这一款就系火炙寿司拼盘。有三文鱼、熟虾、鳗鱼、玉子同左口鱼,烧得半熟嘅鱼生面上再配一层沙律酱,绝对系味蕾嘅享受。
迷你蒲烧鳗鱼饭

迷你角切鱼生饭