2018-09-01
上个礼拜,家姐话带我地去食好嘢。原来就系去依度打边炉,呢度啲装修好靓,果晚黎到都几多人。首先睇下个餐牌先,连汤底都有个好靓嘅名。我哋有四个人,买个都钟意食辣,所以就谂住拣一个锅有辣汤做底既。所以我哋拣咗个水煮肥牛,一个以辣见称既汤底。呢个就系水煮肥牛,好似有蕃茄汤咁,但其实辣得黎好香嫁。一大盘肥牛肉未食看到已兴奋,牛肉质量高牛味重,放久了也不会韧,牛肉好嫩,肥牛好爽口,配埋汤底好好食加了汤后开始吃其他火锅食材,相当期待呢即炸手工紫菜响铃卷 $58热辣辣即叫即炸,放响铃在汤里面令成件事增加层次丰富,可放汤或就咁食都一样好味 驼鸟肉卖相可爱,口感弹牙,配了汤后更好味,色泽红润放汤后口感烟烟韧韧,放在麻辣汤底是最夹的😉炸芋头每件都十分香口,这个食材处理得相当好,很特别一口咬下内裹的汤汁立即在口内爆开,食得过瘾大力推介每样食物都相当高质,价钱不贵,值得一试
呢个就系水煮肥牛,好似有蕃茄汤咁,但其实辣得黎好香嫁。
加了汤后开始吃其他火锅食材,相当期待呢
即炸手工紫菜响铃卷 $58
每样食物都相当高质,价钱不贵,值得一试