2020-05-01
平时就算同公司去酒店里面意大利餐厅都系食下肉酱意粉或者黎黎去去都系差唔多。Crit room 个menu 一睇菜名好似同出面好大分别,差啲唔识点。好再chef Fabio 介绍试左个辣肉意粉,呢款耳粉形状长圆一片片,第一次试,味道好浓郁/回味/就好似啲人成日话有层次,可能就系咁;又辣辣地,好小机会见到第二处有呢款意大利粉。呢个意粉真在令我太回味。因为咁我已经订左枱下星期再黎👻。讲返头盘,头盘系有松露酒嘅牛薄片,都系第一次咁配,感觉高级左,松露留系口又唔会cover 左牛味。平时我唔系Tiramisu big fans, 不过见到人order 又好似好黄,未问下经理,原来系用意大利蛋,咁就要试吓啦~chef 个Tiramisu个质感同出面好唔同,无出面咁水,我好钟意所有野都好有水准,胜价比高。埋单时有小小意外,唔系想像中咁贵。