2023-02-23 97 浏览
近几年台式茶饮店系香港大行其道,几乎每条街都会有茶饮店~今日朋友话未试过坚果奶茶就去左揾NUTTEA~记得第一次见到NUTTEA既时候其实系系新蒲岗,短短几年佢已经开左好多分店~港岛都见到佢既身影。今日我地两个试左人气排行榜既头两位--伯爵朱古力坚果奶盖茶同埋宇治金时坚果奶盖茶伯爵朱古力坚果奶盖茶 $48同其他奶盖茶唔同既系奶盖本身亦系用左朱古力制作,整杯都充满住可可香味,奶盖本身好RICH 而下面既茶底亦有好香既坚果同茶香味~加埋一齐会中和左腻感我简左半糖都觉得够甜,而且食到坚果既感觉好似好健康罪恶感减一~~宇治金时坚果奶盖茶 $47朋友简左喱一款宇治金时坚果奶盖茶,大力赞佢唔算好甜又有好出既抹茶香味!!喱一款既奶盖味道冇咁强烈,相对朱古力比较清新,亦会感受到多D茶底既香味饮得多普通台饮,偶然转下口味饮坚果奶茶都觉得好正!!
就去左揾NUTTEA~

伯爵朱古力坚果奶盖茶 $48
我简左半糖都觉得够甜,而且食到坚果既感觉好似好健康
罪恶感减一~~

宇治金时坚果奶盖茶 $47

饮得多普通台饮,偶然转下口味饮坚果奶茶都觉得好正!!
2023-02-21
等候时间
5 分钟 (堂食)