2017-09-25 1072 浏览
Happy Friday,食家同事话要食得开心啲,Send 咗个Openrice网址黎,明明新开,咩都无得睇,就盲目跟从。虽然湾仔分店系新开,但系原来中环𠮶个都开咗一阵子,似乎都唔错。参考中环啲相,我就拣咗Reuben。Reuben 三文治系有烟熏过嘅片片牛肉,仲有千岛酱,配烤过嘅麦包。不同于牛肉汉堡扒,层层叠叠嘅半肥牛肉片,个口感特别。半肥牛肉口感似烟肉,但肉质松软好多,入口有少少松化感觉,仲有好重牛油牛肉味!加埋千岛酱,fresh 嘅味道可以中和牛嘅油腻感。仲有烤过嘅麦包,松脆而唔硬,吸咗少少牛油香味。感觉所有野都巧妙地运用,值得推介。不过,我𠮶盘薯条,略嫌炸得太耐,炸得太干太硬。
不过,我𠮶盘薯条,略嫌炸得太耐,炸得太干太硬。
2017-09-15