2024-07-09
之前食过已经觉得E间新加坡菜唔错, 今晚难得约埋一班朋友食饭, 就决定二访E间精美又好食嘅餐厅, 食饭之余仲可以望下维港夜色, 又可以行出去外面饮番杯chill下~餐厅环境好大, 空间感十足, 装潢精致优雅!✨️眼泪虾枣用上五花肉/虾肉/洋葱/干葱等材料制作, 粒粒虾枣炸得金黄酥脆, 口感弹牙鲜味!✨️老隆药膳肉骨茶上一次试完之后一直念念不忘, E道肉骨茶药膳味浓郁, 好岩车车口味, 一字骨软念入味, 骨肉分离, 好味又暖胃✨️流沙牛油螃蟹鲜甜既大肉蟹炸完之后再淋上秘制惹味酱汁, 味道咸咸甜甜好好食又唔腻, 如果有埋面包可以沾酱食就好了✨️砂劳越黑胡椒螃蟹用上砂劳越黑胡椒同白胡椒制作而成, 未食已经闻到阵阵胡椒香气, 入口香辣惹味, 忍唔住食到要啜手指!!✨️正宗海南鸡肉质鲜嫩味美嘅去骨海南鸡配上油饭, E个组合真系无得输~油饭香软烟韧几好食✨️虾米辣炒秋葵平时好喜欢食秋葵, 点煮都觉得好好味, 今次E个辣炒秋葵入面仲加入左四季豆, 臭豆, 茄子同虾米一齐炒, 微辣惹味, 𩠌饭一流✨️怡保干炒海鲜米粉米粉炒得几干身, 镬气十足✨️原个雪燕香芒椰子盅椰子盅入面有雪燕、杨枝甘露同椰子雪糕, 加埋自身嘅椰子
✨️眼泪虾枣
✨️老隆药膳肉骨茶
✨️流沙牛油螃蟹
✨️砂劳越黑胡椒螃蟹
✨️正宗海南鸡
✨️虾米辣炒秋葵
✨️怡保干炒海鲜米粉
米粉炒得几干身, 镬气十足
✨️原个雪燕香芒椰子盅
椰子盅入面有雪燕、杨枝甘露同椰子雪糕, 加埋自身嘅椰子肉, 食落好清新, 口感好丰富!!