2020-12-28
同朋友疫情期间帮衬,一入门口店内装修好有古典特色,店员每位都好有礼貌,主动招待食客。每张台都设有USB 充电插口,店内宽敞。 打卡影相一流。 店内仲会播放古典中国风既音乐,令人好放松。 由于当日店内无乜其他客人,自己变左好似贵宾一样被受招待第一次帮衬,店员主动讲解点菜,配菜等等既摆放位置。 值得一提,配菜香料 白饭都系免费自助形式添加。 点菜全部用iPad 落单,店员亦会系食客面前消毒完iPad先交比客人使用。 点得安心,食得放心。火锅汤底有两款,分别系麻辣鸭血锅同酸菜白肉锅。 辣度酸度都有得选择,仲可以选择鸳鸯锅。 由于本人唔太食得辣,最后只点酸菜白肉锅,其实有啲蚀抵。因为每款锅底,分别都可以免费添加鸭血同酸菜。 鸳鸯锅就可以食哂两款。 酸菜锅,酸度适中食完都唔会觉得颈渴。一开始会送一壶热蜜桃🍑红茶。 饮哂啲茶亦都可以再免费添加。食物质素,环境同店员服务态度都非常好,所以食物价钱都相对比其他火锅店高,除左价钱较贵都无乜缺点。值得推介既食物系虾滑同老油条,第一次食火锅点油炸鬼(老油条),口感非常脆而不油腻,有惊喜。浸左落汤,都非常脆。而虾滑真材实料,眼见已经有好多虾肉,食
饮哂啲茶亦都可以再免费添加。
而虾滑真材实料,眼见已经有好多虾肉,食落除左爽口之外,仲带有一啲胡椒既味道,非常有特色。
最后同香港火锅店不同既,系店内无好多酱油选择,基本既豉油都无提供。 店内主要提供为两款汤底而设既特色酱油。 有腐乳酱,同一款配合麻辣汤既酱。
不一样的味道,值得一试。