2020-03-13 446 浏览
之前同个客去左格兰中心睇医生,睇完医生再同佢去医五脏庙啦,见隔离系以前艺人邓一君开「一君士多」 ,睇见好似几有香港旧有特色,一于去帮衬下,门口有一幅佢嘅poster 间店有好多旧有香港特色小食,亦都有新派嘅创意食物经济大众化下午茶餐都有好多个选择我见一场嚟到个肚又饿,一于试吓佢招牌推介富豪霸面,价钱虽然比较高但我觉得系一试无妨,佢食材里面都用料十足同佢个名一样鲍鱼有两只,细细只,食落爽口弹牙牛筋入晒味,而且炆到好淋,入口即溶嘅感觉有花菇大大只花胶几大块,有两三块系入面,讲真每款食材要整都好麻烦、用好长时间广岛蚝冇腥味 赞我觉得一君士多入面有值得赞嘅系佢麻辣油,因为佢麻辣好香椒麻味,仲有我觉得佢同以往我食车仔面嘅感觉唔同, 佢环境干净好多香港人、香港事、香港味蜜饯鸡翼上枱时热辣辣,蜜糖味好香,皮脆肉嫩
间店有好多旧有香港特色小食,亦都有新派嘅创意食物
经济大众化下午茶餐都有好多个选择
鲍鱼有两只,细细只,食落爽口弹牙
牛筋入晒味,而且炆到好淋,入口即溶嘅感觉
有花菇大大只
广岛蚝冇腥味 赞
香港人、香港事、香港味
蜜饯鸡翼上枱时热辣辣,蜜糖味好香,皮脆肉嫩

• 富贵面