2019-02-12
话说庙街真系几多好野食,某星期六去开庙街,即刻search下有咩好野食,俾我揾揾下揾到呢间好多人推荐嘅尼泊尔菜,睇相几吸引,小妹同友人即刻决定一试!平时泰国中菜pizza意粉就食得多,尼泊尔菜都真系第一次食,好新奇!!<尼泊尔饺子🥟$78> (评分:3.5/5)一盘十只大大粒饺子,净系睇卖相都觉得唔错呢一咬落去即尝到满满的肉汁同啖啖鲜肉,好好味呢!同平时食开的中式饺子唔同,尼泊尔饺子外皮偏硬同脆,包住满满的鲜肉加肉汁,口感扎实好juicy nei,配埋个小辣酱汁,完全食到另一种风味!<Four Season Pizza $148> (评分:4/5)呢个pizza真系无得顶!!!!!!!!!!!!薄批,料很多,芝士很多,个酱好正,食落口好有层次味道好特别,出面食唔到的味道!!!真心推介!!!!!!!<特式奶油鸡(左)及 香蒜烤饼(右) $144> (评分:4/5)小妹唔系好食辣,所以嗌左个mild d ge 奶油鸡黎食!奶油鸡个sauce好creamy好rich,食得出唔系普通咖哩粉沟出黎的货仔~~鸡肉几嫩无骨,唔错唔错! 食咖哩点少得烤饼
<尼泊尔饺子🥟$78> (评分:3.5/5)
真心推介!!!!!!!
小妹唔系好食辣,所以嗌左个mild d ge 奶油鸡黎食!
鸡肉几嫩无骨,唔错唔错! 食咖哩点少得烤饼,唔想叫plain nann,懒系特别d 嗌左garlic nann haha,果然无叫上,
一上热辣辣好香garlic味,用黎夹sauce食真系天堂的享受~~ 唔驶五分钟成碟野就消失左 hehe
Overall speaking,食物质素一流,好值得encore!!!!!!!