2020-11-19
每次食寿司郎都要有啲心理准备,因为之前两次去佐敦分店食嘅时候都起码等咗两至三个钟,但系真系好好味所以今次再嚟试吓开咗冇几耐嘅乐富分店!中午嚟嘅时候已经好多人,比较多系啱啱放学嘅学生同家长同埋大学生,已经有晒心理准备要等个几钟先入得,不过今次竟然等咗半个钟多啲就有位,真系太令人感动!每次店员都会问有冇食过寿司郎,如果冇都会耐心咁教你点样用点餐,不过我哋已经嚟过就唔洗再学噜。一黎就嗌左啲自己钟意食嘅野食,有茶碗蒸、厚切三文鱼寿司、特选中吞拿鱼腩寿司、同埋寿喜烧牛排寿司,特别推介特选中吞拿鱼腩寿司,吞拿鱼腩脂肪比例分布平均,感觉上唔会太肥腻,而且鱼腩份量十足,唔会系太薄,再者价钱合理,所以我冇一次系寿司郎都会嗌呢一款寿司!其实基本上食寿司呢啲因个人喜好而定,不过寿司郎嘅寿司普遍质素高,呢个价钱食到咁嘅寿司,唔怪得个个都去排队,最后个人特别推介系佢个芝士蛋糕,芝士蛋糕芝士味浓郁,特别加分系佢上年嘅cream,唔会好似出边𠮶啲咁甜,有一阵好重嘅奶味,配埋个芝士蛋糕食简直就系Perfect,所以每一次都要预留个肚去食呢个蛋糕。初头大家食一个钟会好赶,但系你入座嘅时候已经排到好肚饿,一开始会系咁食,
特选钟吞拿鱼腩寿司
鲷鱼汤蚬肉拉面
芝士蛋糕
初头大家食一个钟会好赶,但系你入座嘅时候已经排到好肚饿,一开始会系咁食,好快就会饱,所以其实一个钟都系啱啱好,不过排队时间遍长,除非住附近,如果唔系都系有机会先会再去食!