2022-02-20 376 浏览
屯门蝴蝶邨商场顶层嘅酒楼 今次特登拣咗下午茶时段入坐 谂住抵食啲🙈 一点半到达已经可以攞飞 两点开始入坐 菜远鲜虾炒面炒面系炸面底 卖相一般 不过都见到有摆盘😂 但都有六只虾 虾嘅质地几弹牙 唔似一般雪虾 肉质腍而毫无鲜味😗 另外有芡汁另上嘅 汁入面有啲冬菇丝 红萝卜丝 草菇 俾客人可以根据自己嘅口味落芡汁 唔洗整腍晒个面香煎鸳鸯糕有萝卜糕同芋头糕 每款各两件 芋头糕喺外面比较少食到 所以都觉得几有惊喜 腊味份量都OK 不过可以再煎得香脆啲🤪百花煎酿尖椒有三条半份嘅尖椒 百花份量多 而且上碟热辣辣 尖椒都系有辣味嘅 非常惹味 好适合钟意食辣嘅我😝蒜香虾春卷上碟配埋个沙律酱 个馅料都几足 不过春卷唔系好脆 有啲失望🙍🏻‍♂️整体嚟讲 屋邨酒楼有呢个质素都几好 不过我嗌嘅野食 下午茶只系平咗一蚊 下次可以午市嚟 价钱唔差太远😺

香煎鸳鸯糕
香煎鸳鸯糕