2019-10-06
琴日同男朋友见到呢间餐厅,谂住试下个午餐。呢个餐厅有室内同室外座位,环境睇落普普通通,食完真系忍唔住打篇食评告诫大家勿试。我地点左2份午餐,1个55蚊海南鸡饭,1个42蚊冬荫功鸡肉汤河,2杯椰汁冰。坐系室内门口左边既位置,路口有啲窄,店员递餐去出面或者有客人出入都会撞到我地个背,不过当时冇得拣第2个位。首先到左2杯椰汁冰,黎到冇2分钟啲冰就溶哂,杯野系暖既,系我饮过最差既椰汁冰。之后黎海南鸡饭先,有碗汤的,汤就不过不失,但系重点既海南鸡,系有毛,啲鸡有一半系鞋到似纸皮咁,食左少少顶唔顺。之后见男朋友果个餐咁耐都未到,新黎既客人都已经食紧,原来漏单,个店员仲呆滞咁揾下我地点左咩餐。餐黎到饮啖冬荫功汤,似系落左好多鱼露,好怪 ,啲鸡肉有骚味,只系河粉正常,但配这汤底,真系忍唔住讲好难食。最后冇食到一半就跌钱走人,去另一间食。因为本身冇谂住打呢篇野,所以冇影到相,奉劝大家想食好啲,唔好系呢度浪费金钱。