2011-11-27 697 浏览
朋友话土瓜湾有一个不错的西餐厅, 所以一行四人就去试下, 当晚叫了炭烧黑豚鞍, 羊芝士配香草蕃茄, 煎鱼扒, 香草蚝吐司, 天使面. 另外自备两支红酒.最令人失望的是 黑豚鞍, 干身而好咸, 除了咸味就唔觉有其他味, 蕃另印得好薄, 我系外边未试过用咁薄既蕃茄去配羊奶芝士, 香草蚝吐司, 根本食唔到入边有蚝, 蚝切碎加上劲香草, 我只食到香草, 好难先感受到蚝味. 其他食物, 味道只算合格, 但不见特出, 同样的食物在苏豪, 天后, 铜锣湾食到, 而质素比他高但价钱比他平. 餐厅格调不走高档, 整体格调相当平民化, 卖高级餐厅价钱, 开住电台给人听, 感觉好格格不入, 老板厨艺好, 可惜与食客完全无交流, 老板不容许拍照, 话怕人抄, 单凭一张相最多只能抄型, 亦抄不到味道和功力. 当然老板唔 like 就唔影啰. 所以无照片可以推介. .
朋友话土瓜湾有一个不错的西餐厅, 所以一行四人就去试下,

2011-11-12
  • 天使面