2021-03-22
好耐没有去D2,上openrice睇下有咩好食,见到呢间啲相唔错,咁啱又想食pizza,就试下,点知就好失望下。首先系星期六午餐时段,呢间餐厅就冇人排队唔洗等,我地3人一入座就安排张门口嘅枱俾我地,咁我地见到入面仲有枱,咪想转枱,点知有个侍应就话啲枱俾人book咗,咁无办法就照坐,坐坐下又有另一条友同我地讲可以转入去,咁fine,但心情已唔多好。讲下食物,叫左3个午餐,首先系蕃薯南瓜汤,味道正常。之后系烟肉手工面,份量极少,又硬,味道普通,条面系阔,但得个3-4条,真系食完同冇食系冇分别,咁你都收我$148会唔会有啲过份呢?第二道菜系夏威夷牛肉pizza,份量正常,牛肉加菠萝感觉好港式,作为一间以pizza做主打嘅餐厅,味道普通冇乜惊喜,饼底尚算脆身但overall我觉得好一般,$138价钱合理。第三道系蓝芝士云吞,份量都系唔会食得饱个种,云吞皮偏厚同硬,入面啲芝士好稀,总之唔好食。加左松露薯条,成餐饭最好食系呢个,份量合理,薯条炸得够脆,松露酱都好味。餐饮叫左咖啡,够大杯,但比较苦,尚算正常。最后想讲女仔食完成餐饭都系唔饱,男仔真系唔知点。仲有呢间餐厅啲枱好细,我地3人坐4人枱已经叫
讲下食物,叫左3个午餐,首先系蕃薯南瓜汤,味道正常。
餐饮叫左咖啡,够大杯,但比较苦,尚算正常。
最后想讲女仔食完成餐饭都系唔饱,男仔真系唔知点。仲有呢间餐厅啲枱好细,我地3人坐4人枱已经叫好少少,目测2人枱真系细到摆唔到嘢。
不过我最唔明系,同一层其他餐厅都要等,明明呢间餐厅都冇乜人食唔洗等,点解开头要扮有人订枱唔俾我地转枱,你咁样做顾客嘅第一印象已经扣晒分。
总括嚟讲午餐3个人食左$519都唔算平,仲要唔饱,所以忠告其他人唔洗试,同层有其他更好选择。