2016-12-17 450 浏览
今日去咗沙田返工, 放工咁啱系下午茶时间。于是就喺附近同同事揾啲下午茶食。 见到呢间茶餐厅门口都坐得几多人,就即管入去试下。 我好钟意去小店食嘢,觉得佢又有人情味啲嘢食唔会差得去边 ,但系呢一间绝对系出乎我意料之外。 叫咗个吉列猪扒薯条, 朋友就叫咗个干炒牛河。 值得一提系价钱绝对唔平,差唔多要成四十蚊一个,干炒牛河仲要42蚊。朋友嘅干炒牛份量细到吓亲我, 基本上大约系一个饭碗嘅大小,我心谂下午茶都唔使咁贵。 跟住就轮到我𠮶个吉列猪扒薯条啦,块猪扒干争争超薄,炸粉绝对厚过肉, 薯条太少唔会超过十条,而且系硬掘掘嘅。 餐饮叫咗好立克,饮落去淡茂茂, 都唔知有冇落咗半茶匙好立克粉 。宣布呢间嘢从此 blacklist
吉列猪扒炸薯条