一年一度妈妈生日饭,排咗几个月先食到,ah.…可以一试,但唔好俾社交媒体 搞到你好有期望!我嘅食评系:爵士汤一系好劲足料,咸甜中和得几好,超多花胶螺头,但不够火喉,似清汤,没有汤胶。鸡油花雕🦀️陈村粉-蟹好新鲜有肉有汁,但好明显个芡同个粉唔夹,师傅功力尚需提升。冰镇鲍鱼-好硬,老人家完全食唔到,煮得太熟雪得太耐,个酒有啲甜,麻麻地。冰镇士多啤梨骨-好脆,不过有啲细粒,5juicy同多炸粉,个酱系挂到个脆皮嘅,用煮食用具来装𩠌,卖相超扣分!虾籽花胶柚皮-呢个菜超难煮得好,花胶满到泻,但个柚皮太淋,重要有苦涩味,阿妈话榨干水唔够,我估系个柚子皮刮唔清,失望😢。椰汁桃胶炖雪耳- 5记得映相🤭,个奶唔香唔浓有啲咸味和so味,似奶粉开水,根本同个桃胶雪耳夹唔到,好难食😵‍💫。奶香芒果布甸-太多啫喱粉整啦,好怪!黑椒薯仔牛柳粒-牛柳有丰富黑椒包住入味,薯粒炸过香口。蒜蓉花甲蒸胜瓜-花甲瘦到食唔到,买手问题。花胶炆 龙趸腩-鱼新鲜肉嫩,炸完炆都够时间嘅,可一试蒜香大虾蒸糯米-例牌嘢,尺寸正常,糯米唔硬,虾新鲜嘅。油渣虾干炒介菜-无食,唔知猪油煮过会有几正😋。虾胶滑油炸鬼-弹牙又脆,少🦐胶。烟熏太爷鸡-
一年一度妈妈生日饭,排咗几个月
先食到,ah.…可以一试,但唔好
俾社交媒体 搞到你好有期望!我
嘅食评系:
爵士汤一系好劲足料,咸甜中
和得几好,超多花胶螺头,但不够火喉,似清汤,没有汤胶。

鸡油花雕🦀️陈村粉-蟹好新鲜
有肉有汁,但好明显个芡同个粉唔
夹,师傅功力尚需提升。
冰镇鲍鱼-好硬,老人家完全食
唔到,煮得太熟雪得太耐,个酒有
啲甜,麻麻地。

冰镇士多啤梨骨-好脆,不过有啲细

虾籽花胶柚皮-呢个菜超难煮
得好,花胶满到泻,但个柚皮太
淋,重要有苦涩味,阿妈话榨干水唔
够,我估系个柚子皮刮唔清,失望😢。

同个桃胶雪耳夹唔到,好难食😵‍💫。
奶香芒果布甸-太多啫喱粉整啦,好怪!

黑椒薯仔牛柳粒-牛柳有丰富黑椒包住入味,薯粒炸过香口。
蒜蓉花甲蒸胜瓜-花甲瘦
到食唔到,买手问题。

花胶炆 龙趸腩-鱼新鲜肉
嫩,炸完炆都够时间嘅,可一试

蒜香大虾蒸糯米-例牌嘢,尺寸正常,糯米唔硬,虾新鲜嘅。

油渣虾干炒介菜-无食,唔知猪油煮过会有几正😋。
虾胶滑油炸鬼-弹牙又脆,少🦐胶。

烟熏太爷鸡-有足够烟熏味,但过㶶咗,鸡嫩滑肥瘦适中,皮上到色。有浓浓豉油味。

今次原来映少左几张相🤣,不过永远卖相不是最重要,食物味道、食材新鲜和心机煑才最重要🫰🏻
庆祝纪念
生日