唯港薈Silverbox 宴會廳

Hotel ICON Silverbox Ballroom
2022-07-06 1119 浏览
人人称赞既Hotel Icon只系不过如是,主打有长脚蟹,生蚝及榴梿系列⋯当然仲有其他食物,我基本上每样食d~好食就翻食,唔好食就唔会食哂成件,唔好浪费我胃既空间~榴梿系列中有不少系我食咗一小口就唔会食既,仲要最稳阵既炸榴梿有两款,但都一样系炸皮好硬,兼带有油臭味⋯其他都不值一提~只有佢地自制既榴梿雪糕球几好食,但未做到令我想再食,一杯够了⋯长脚蟹就唔够新鲜,得个咸字⋯炸鸡蛋系有肉碎包内既炸浆,肉碎系酸臭味,顶唔顺😵‍💫烤牛肉味道本身都几好,但有点太干,肉汁不够🫣🫣其他普普通通,唔算好食但又唔算难食就唔讲啦~咁有咩好食?我又讲下肉类:羊架~其实好香,都好食,带有微微「羊苏」味,唔错👍🏻我无食哂系因为我之后仲要试食其他,不过肉类选择中,羊架系首选推介及唯一会推介。海鲜:生蚝~唔系咩靓蚝,论外形及味道似爱尔兰生蚝,但新鲜,都好值得食~同埋开蚝劲快,基本上唔需要等,我行咁多转拎,食咗25只🙊🙊其实我仲食得落,但够钟了榴梿系列:自家制榴梿雪糕球~有榴梿肉在内,唔错既,不过「无」令我想翻食既冲动~可能因为我食过更好,呢个系成堆榴梿系列中最出色咁解~汤品:椰子煲鸡~真心几好饮,好香印度椰子既味道,

咁有咩好食?我又讲下

汤品:椰子煲鸡~真心几好饮,好香印度椰子既味道,加上鸡肉都出味~饮完亦唔会干喉,我饮咗两碗,如果有时间,我会再饮👍🏻

12:00-14:30,两个半钟既lunch buffet, 埋单人头计$658+10%=$724

如果仍然呢个质素,我唔会再去。
2022-07-03