2019-04-13
今日话说收工想食潮州菜。。。本身谂住去潮乐x到食 但天后店太逼了 所以选择系铜锣湾试下入到依间 <十里潮香> 都见到有几枱客 以为ok啦点知 我叫左咸猪肉韭菜花 — 无咩特别 正正常常脆皮咕噜肉 — 肥猪肉比肉多 潮州炸虾枣 — 完全唔知用咩黎形容 可能虾肉贵 似一粒唔实在既肉丸咁潮式蚝仔粥 — 蚝仔泡饭 无咩味道 我加左成樽胡椒粉(全碗 例)但我认为唔当佢系潮州菜既话 普通放入口都ok既但点解我要专登去写一篇食评 系因为我要提醒各位 要小心埋单果时我一共食左289蚊 我比左509 我略略听到话找反220比我但我拎住打算落楼果时 好彩未入䢂 觉得奇怪 点解得120既?之后我入反去问佢 一句唔好意思都冇 问都无问清楚 就比反100蚊我 我心谂 ((100蚊比反我比得咁顺摊 系咪平时都系咁?我谂就算佢系侍应生都好 我谂100蚊啵 唔系10蚊 我谂佢地唔会唔数清楚就找钱挂? ))同埋我仲想讲 我见佢地menu有d套餐 包既食物其实都几多 但我见其他枱客 不停话漏单 所以如果你地去食 记得要小心佢地比少左食物同小心埋单呀没有下次 不好体验
入到依间 <十里潮香> 都见到有几枱客 以为ok啦
点知 我叫左