2019-08-23
想揾个静静地地方同班姊妹睇下书交流下,谂起之前同朋友黎过哩度食野,环境好合适,购买一杯饮品既价钱就可以静静地坐低睇书、做自己喜欢的事情又或hea一个下午,姊妹们都赞同黎体验下都市悠闲地。我地黎到大概系下午两点左右既时间,唔知系咪因为星期日关系,店内人流很多,我地行左两个圈都揾唔到个较宁静既位置,四围都坐满了人,幸好之前系网上Book左位,于是向店员查询,经他帮忙后才有张台坐下,我地既计划只能在半泡汤之下进行,人来人往之中阅读。而因为人流较多既关系,我地无即时购买饮品,系中段时间,我出左去帮姊妹们购买饮品,我叫左壶有机柠檬姜茶、鲜奶绿茶、百利甜酒朱古力、鲜奶朱古力,比完钱,店员比左个呼叫器我,我坐反埋位,大概过左15分钟左右既时间,呼叫器便响起,可以去出餐处提取饮品了,热呼呼,有机柠檬姜茶好大壶,味道好清新好姜,姊妹们都一致话饮品好味,我地睇完书饮完野,之后将D杯放反去自助清理区便离开了。