2022-07-06
Babacio系一间主卖拿坡里薄饼的餐厅酒吧 位于大馆对面 餐厅分为户外/内用餐区户外区布置了不少绿色植栽 伴随朝日晨光 让户外空间更加放松舒适 充满渡假感。室内灯光比较昏暗 设置不少吧枱坐位 让大家与友人放松小酌。除了有声称全港第一好吃的pizza外 更提供开胃菜,沙律,意粉,甜点,饮品及提供大人微醺滋味的酒类饮品。餐牌大部分都是意大利文 或可询问侍应请他们推介或介绍 他们非常乐意解答!🍕 CURDO 💰238 (ʀᴀᴛɪɴɢ: 8/10)ʙᴀʙᴀᴄɪᴏ 最出名就系佢手制用石炉烧烤嘅pizza curdo tomato base嘅ᴘɪᴢᴢᴀ ᴘɪᴢᴢᴀ 咬落去充满空气感 烟韧但外层带脆 toppings 有大量芝士及已风干18个月嘅ᴘᴀʀᴍᴀ ʜᴀᴍ 口腔内感受到满满嘅咸香 有火箭菜平衡返🤤🍫TIRAMISU CLASSICO 💰118 (ʀᴀᴛɪɴɢ:8/10)最底层系泡浸过咖啡嘅lady finger 但唔太试到有酒香味 mascarpne cheese打到好绵密幼滑 一啖入口好香浓咖啡味同可可粉 每层分布嘅平均 好满足又唔过甜🍷️ APEROL SPRITZ 💰 ᴡᴇʟᴄᴏᴍᴇ
室内灯光比较昏暗 设置不少吧枱坐位 让大家与友人放松小酌。
🍕 CURDO 💰238 (ʀᴀᴛɪɴɢ: 8/10)
🍷️ APEROL SPRITZ 💰 ᴡᴇʟᴄᴏᴍᴇ ᴅʀɪɴᴋ
义大利国民饮料 有爽口嘅气泡口感 鲜艳欢乐嘅颜色 系较清爽草系嘅利口酒
🍹ROSA FRAGOLA 💰108
送上嚟嘅时候staff拎住吱喷壶系玫瑰形状嘅士多啤梨上喷多几下 我谂系增添玫瑰香味🌹 依个系一个酒精浓度唔高嘅酒 非常打卡ᴀʙʟᴇ兼啱女仔饮
🥃 PISCO UVA SPINA 💰108
整体带酸 但清新感觉 有灯笼果作点缀好靓
要大赞一下依度嘅staff知我地预先有预求到坐出面但我地到果阵未有都即刻帮我地安排处理 同埋佢地超爆ɴɪᴄᴇ💕
想去依间餐厅的话记得预早预约 因为都真系人气餐厅嚟!想坐户位外置就更加要🙈(记得预约时候讲声坐户外位置)
✨味道:8/10
✨环境:8.5/10
✨消费:~ 💰280/ʜᴇᴀᴅ
欢迎follow: goodfoodgoodmood_hk😋🍮