2010-08-06
早排,爸爸带我同妈咪嚟呢度食晚餐,佢话系社企餐厅,一于支持吓!呢个位置有点格摄。一入到去,感觉舒服!见到有啲外国名星嘅相!分两边,我哋坐喺近厨房嘅枱,另一边近收银同门口。当时都几 Full !呢度有个大黑板,写上晚餐 Menu !我哋叫嘅套餐,前菜有杂菜沙律、蒜蓉包及甜品小果挞! 爸爸选择:秘制蜜糖鸡扒-饭 $47 配南瓜汤 + 热柠茶爸爸话好食,通常佢都无咩意见! 妈咪选择:香草焗羊架-意粉 $67 配南瓜汤 + 热好立克个卖相真系唔错,件羊架都唔细!可惜,我无影相。我用半条鱼柳同妈咪交换咗少少羊肉嚟食!羊肉够腍够嫩! 我的选择:沙律汁并龙脷柳-三色丝意粉 $47 配南瓜汤 + 巨峰绿茶我见三色丝意粉咁特别又吸引!一于试吓!原来系黄、红、青椒丝!不过意粉比较快冻!估唔到有咁大件龙脷柳架!好惊喜!仲够入味。南瓜汤 - 质感几滑,可惜唔系想像中咁浓南瓜味!至于巨峰绿茶,味道怪怪地,好似提子糖味!爸爸攞定 $200,预计会找番三十几$,点知出门口先发觉找咗 $20!可能系已加一,不过 Menu 未 update;妈咪话当做善事!反正咁多人服务我哋!
呢个位置有点格摄。
呢度有个大黑板,写上晚餐 Menu !
我哋叫嘅套餐,前菜有杂菜沙律、蒜蓉包及甜品小果挞!
爸爸选择:秘制蜜糖鸡扒-饭 $47 配南瓜汤 + 热柠茶
爸爸话好食,通常佢都无咩意见!
妈咪选择:香草焗羊架-意粉 $67 配南瓜汤 + 热好立克
个卖相真系唔错,件羊架都唔细!可惜,我无影相。
我用半条鱼柳同妈咪交换咗少少羊肉嚟食!羊肉够腍够嫩!
我见三色丝意粉咁特别又吸引!一于试吓!
原来系黄、红、青椒丝!不过意粉比较快冻!
估唔到有咁大件龙脷柳架!好惊喜!仲够入味。
南瓜汤 - 质感几滑,可惜唔系想像中咁浓南瓜味!
至于巨峰绿茶,味道怪怪地,好似提子糖味!