2021-06-26
次次经过沙田市中心间天天海南鸡都好多人排队知道九龙站都有一间所以今日就去坐𠮶边食晚饭 本menu就好似杂志一样有啲花多眼乱 最后拣咗朋友讲过好多次好好食嘅黄金软骨即系咸蛋黄鸡软骨 例牌天天海南鸡 水煮Angus 浴火凤凰 豆花美禄恐龙 先嚟咗个海南鸡 上边淋咗啲鸡汁 然后仲有三个酱汁畀你拣 啲鸡好嫩滑 鸡味浓 最钟意就系点个姜蓉 原汁原味啲 另外个豉油酱用嚟点青瓜食都好正之后个黄金软骨一上枱真系哗一声 净系睇相就知道有几邪恶啦 外皮包住满满嘅咸蛋黄而入边个软骨脆卜卜 真系食到停唔到口啊 水煮angus够晒味 牛肉新鲜 唔算太辣易入口仲有芋丝青瓜条吸晒佢汤汁啲味最精彩莫过于呢个浴火凤凰 一上枱嘅时候职员就点起火淋落个椰皇上边非常精彩 净系呢一part都值回票价啦 个饭炒得好好粒粒金黄又有淡淡嘅椰香豆花美禄恐龙我以为系一杯饮品 但其实你可以当佢系一个甜品 个面洒咗好多好多美禄粉 然之后你再啜一啖满口都系豆花就好似食紧甜品一样 要留番最后饮因为如果唔系就会饱晒食唔落其他嘢