2018-10-22
今日同朋友去Luna Cafe食lunch先发现原来他们不点只卖芝士蛋糕咁简单,还有多款精致沙律及special lunch set。我哋一行5人每人叫一款唔同款式,互相share 试下边款最好味。Special lunch set三重芝士意粉配德国风味白肠 $98海鲜芝士意粉配水波蛋$98韩式芝士辣鸡饭配牛油果蟹柳沙律$78和风汁煮牛肉饭饭牛油果蟹柳沙律$78精致沙律 青瓜香梨沙律配特制柚子汁 $38牛油果蟹柳水芹沙律配特制蜂蜜芥末蛋黄酱$58食材非常优质,味道更加冇得输,呢个价钱系中上环区确实CP值极高,系中上环返工嘅朋友唔系咁正都唔嚟试呀嘛。个人喜欢三重芝士意大利粉配德国风味白肠,因为芝士味好香浓,意大利粉仲煮到刚刚好, 烟韧度十足, 德国风味白肠很惹味,食到我非常滋味及满足。仲有Crunch Bar都不错, 原味芝士忌廉脆条及抹茶芝士脆条,外脆内软,外热内冻,香甜脆口,十分滋味。Luna Cafe饮品都坚得,他们的抹茶牛奶及玫瑰咖啡都好好味,真心值得推介的优质好餐厅。
Special lunch set
三重芝士意粉配德国风味白肠 $98